Őszinteség

 2010.07.28. 17:44

 

Bár alapvetően őszinte embernek tartom magam, kevés olyan ember van, akivel együtt haladunk a teljes és kölcsönös őszinteség virágzó útján.

A feltétlen őszinteség bizalom és bátorság kérdése. Jelen esetben a bizalom alatt nem kis mértékben önbizalmat is értek: aki nem tudja önmagát elfogadni, mástól sem várhatja el, hogy a viselt dolgait akceptálja. Az első lépés tehát, hogy önmagunkkal szemben próbáljuk meg kiiktatni a hazugságot, az áltatást, a finomítgatást, hogy tisztán láthassuk és felvállalhassuk önmagunkat – később persze a külvilág felé is.
A valóban őszinte embereket gyakran bélyegzik antiszociális, összeférhetetlen vagy goromba embereknek. Bár tudom, hogy az élet nem egy népszerűségi verseny, nem szeretek folyton szembekerülni a környezetemmel, ezért (csekély számú) kiválasztott célszemélyek csoportján tesztelem a teljes (és kölcsönös) nyitottságot, ahol nincs helye tettetésnek, mórikálásnak, mellébeszélésnek, kegyes (és kegyetlen) hazugságoknak, csak a (valós, vagy vélt) igazságnak. Üdítő élmény! Kipróbálását javaslom mindenkinek!

Címkék: barátok bolond őszinteség antiszociális

A bejegyzés trackback címe:

https://amelie75.blog.hu/api/trackback/id/tr432182971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása