Kritikát kaptam

 2010.09.07. 05:43

Miért akarom jobbítani a világot? Miért nem veszem észre, hogy mindaz, amit teszek felesleges (de legjobb esetben is csupán öncélú)?

Az emberek zöme úgysem foglalkozik semmivel, hiszen annyira önmagával van elfoglalva, hogy észre sem veszi a környezetét. Elmegyek mellette az utcán és fellök, lefröcsköl, lábamra lép. A legszomorúbb, hogy már észre sem veszi. Ő sem, mi sem. Megszoktuk, elfogadjuk, része az életünknek.

Ezt nem szeretném szó nélkül elfogadni, nem tudok, és nem akarok belelapulni a gigantikus tojástartóba a jövő elhidegült emberiségének keltetőjében.

Talán igaz, hogy a bejegyzéseim csak azokhoz jutnak el, akik már maguk is nyitottak a hasonló gondolatokra, és eddig sem löktek fel az utcán, de én hiszem, hogy nem hiábavalóak a gép előtt töltött perceim. Nem szeretnék senkit megtéríteni, átformálni, de örülnék, ha tudnék gondolatokat ébreszteni.

A legfontosabb még el sem hangzott: nekem van szükségem arra, hogy ezeket a gondolatokat lejegyezzem.

 

Címkék: blog kritika gondolat emberiség

A bejegyzés trackback címe:

https://amelie75.blog.hu/api/trackback/id/tr692276822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zfuly 2010.09.11. 22:32:15

Sok esetben gondolatot ébreszteni sem kell.

Elég, ha tudjuk, hogy nem vagyunk egyedül a világban, akik hasonlóan gondolkodunk.

békymiki · http://mahamudra.blog.hu/ 2010.09.25. 12:09:26

@zfuly: igy van, igy van!

Ha valaki kritizálni akarja az építkezést, mindig választhat: vagy jön és segít még egy téglát a helyére rakni vagy beállhat ő is a többiekkel bontani, akikről beszél, azt ami szerinte nem jó, vagy ha nem tudja h melyik legyen, kritizálhat tovább, addig én elkezdem a tetőt összerakni...
süti beállítások módosítása