Meggyőződésem szerint csak úgy lehet! Persze léteznek apró örömteli, boldog pillanatok, amelyek eufórikus hangulatot okoznak a tudat teljes háttérbeszorítása mellett is: beleharapni a kedvenc csokoládéba, megnyerni a tombola fődíját, átélni az első csókot jövendőbelinkkel, elnyúlni a tenger homokos partján, és élvezni a nyaralás első jól megérdemelt pillanatait. De mi van a többi pillanattal? Oly elenyésző részt alkotnak az olyan pillanatok egy emberi életben, amikor öntudatlanul is boldogságot érezhetünk… mi van azokkal a mindennapi dolgokkal, amelyek általában nem okoznak különös örömet? Megélhetjük ezekben a percekben is a boldogságot?

 

Légy tudatos: és apró dolgok elképesztően mássá, csodássá, lebilincselővé válnak! Légy állandóan éber! Élvezd a pillanatot járás, ülés, sport, fogmosás, evés, olvasás közben! Élvezd a könyvek, a baráti beszélgetés, az étel, a környezet narkotikus hatását! Élvezd az illatokat főzés közben, a szépséget terítés közben, lásd a csodát a munkád teremtő erejében! Tudd, hogy amit teszel, helyesen teszed! És íme: az élet megváltozik, kinyílik egy új, eddig ismeretlen dimenzió.

 

A boldogság tanulható, megteremthető!

 

Címkék: boldogság apró dolgok boldog

A bejegyzés trackback címe:

https://amelie75.blog.hu/api/trackback/id/tr941954824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása