Bullshit bingo

 2010.06.08. 05:05

Ismerik a Bullshit bingot? 
Ideális szórakozási lehetőség egész napos meetingek délutáni szekciójában. Amennyiben az ebéd utáni vérnyomáscsökkenés már nem ellensúlyozható az északi népek teának álcázott kávéjával, és az egy percre jutó ólmos pislogások száma meghaladja a nyolcat, (vagy nem haladja meg, de időtartama pislantásonként egyre nyúlik), érdemes néhány vállalkozó szellemű kollégával megpróbálni. A szabályok igen egyszerűek: a játékot meetingek, prezentációk során lehet játszani; ahol a résztvevő játékosok előre megtippelik, melyek lesznek azok a bullshit-szavak, amelyek a leggyakrabban fognak elhangzani az előadás során. Minden elhangzásért egy strigula jár, és természetesen a legtöbb rovátkát gyűjtő versenyző lesz a nyertes. (Természetesen mindig ügyelnünk kell rá, hogy a játék során ne valamelyik játékos legyen az előadó, hiszen ezzel behozhatatlan előnyre tenne szert!) 
Ugye egyszerű!? A játék elvitathatatlan előnye, hogy látszólag feszített figyelemmel követjük az előadást. Bár a tartalom, ill. az üzenet jellemzően nem jut el ilyenkor a befogadóhoz, azonban főnökeink boldog mosollyal az arcukon konstatálják majd, hogy milyen odaadással hallgatjuk és jegyzeteljük az elhangzottakat. Az ügyesebbek összeköthetik a pontszerzés okozta elégedett bólintást egy-egy fontosabb kijelentés elhangzásával, ami főnökeinknél további jó pontot jelenthet, előrelépve ezzel a prémium-besorolásnál.  
Figyeljünk rá azonban, hogy ne kövessünk el olyan alapvető hibákat, mint gúnyos összevigyorgás a kollégákkal, ha hirtelen megnöveljük előnyünket velük szemben, ill. a bajtársias összepacsizás, és hangos röhögcsélés is hátrasorolást eredményezhet a fizetésemelési listán. 
De ha ezekre a kisebb buktatókra odafigyelünk, jelentős kávémennyiséget spórolhatunk meg a cégnek, jó pontokat szerezhetünk főnökeinknél és komolyan elősegíthetjük prezentáló kollégánk/vendégelőadónk önbizalmának fejlődését, amikor irányított kérdésekkel megpróbáljuk rábírni, hogy még gyakrabban vegye szájára az általunk preferált kifejezést.  
 
Nem minden büszkeség nélkül állíthatom, hogy a heti Bingo-verseny győztese én lettem!  
A dobogós szavak: 
1. intézkedés 
2. hatékonyság 
3. végrehajtás 
(különös sikert aratott körünkben a „hatékonyságot javító intézkedések végrehajtása” kifejezés)  
Egy ismerősömnél a heti nyerő-szó: „attitűd”. 
 
Jó szórakozást mindenkinek!

 

Címkék: játék unalom bullshit meeting bingo

A bejegyzés trackback címe:

https://amelie75.blog.hu/api/trackback/id/tr132064639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása